onsdag, juni 21, 2006

Irish Coffée.

Her følger så opskriften på noget nær den perfekte Irish Coffée - kun overgået af min, naturligvis. Men den er så ikke for sarte sjæle (eller maver...!) Denne her er til gengæld testet i "Etnisk Kaffeklub", som med jævne mellemrum genopstår til lærerfrokoster.

1. Sørg først og fremmest for at have ordentlige glas. Det lyder irrelevant - men det er det ikke! Skam og vanrøgt skal vælte ned over de, som drister sig til at servere en irsk mokka i kaffekopper, krus eller nedslidte raflebægre! Det ypperste må siges at være et godt, gedigent ½-liters glas!

2. Hæld nu en tilpas mængde whisky i - dvs. ca. en 5-6 cm. op i glasset... Whiskyen kan NÆSTEN ikke være for billig. Det er kun kikset en enkelt gang, og det var noget sprøjt fra Tyskland til næsten ingen penge. (Det kan de så HELLER ikke finde ud af!)

3. Næste step er brun farin. Jeg vil sige ca. 2-3 dessertskefulde er en tilpas mængde. (Knap så hardcore Irish Coffée-drikkere foretrækker sikkert lidt mindre - men så har de heller ikke fundet ud af, at kaffen skal være UFATTELIG stærk!

4. SÅ kommer vi til det med kaffen: STÆRK, skal den være! Helst, så teskeen står lodret op i glasset før flødeskummet tilsættes... Jeg plejer at benytte Merrild mellemristet 103 - eller NesCafé Guld, hvis jeg går kold i at stå og brygge kaffe konstant, hvilket jævnligt hænder.

5. Nu skal der røres rundt - og endelig tilsættes den kun letpiskede flødeskum. Og lad nu være med at tro, at du "bare lige kan købe den der på spraydåse"! Nej, for pokker - den ÆGTE vare, om jeg må be'!

6. Undervejs skal der formentlig tilsættes mere flødeskum - men det er en smagssag.

HUSK til sidst den gyldne regel: IKKE noget med at drikke gennem et sugerør! Det er kun smarte (tror de selv!) amatører, der finder på den slags! Irish Coffée skal nydes GENNEM flødeskummet på toppen, så man får sig et ganske heftigt overskæg.

Ingen kommentarer: